OM UC

Om United Casting.

United Casting blev stiftet i 1992, efter at jeg havde haft flere forskellige jobs i tv- og filmbranchen. Min interesse for castingprocessen var blevet stor, og nysgerrigheden drev mig til at prøve selv. Det blev starten på United casting. Siden da er det blevet til mange forskelligartede opgaver inden for spillefilm, tv-serier, underholdningsprogrammer og reklamefilm.

Jeg har udviklet et speciale i casting børn, men caster også voksne og holder mig løbende orienteret på teaterscenen og skuespillerskolerne.

Min første opgave var for instruktøren Birger Larsen på Karlsvognen, og det gjorde mig interesseret i arbejdsprocessen med at få især børn til at fungere optimalt foran kameraet.

Derfra gik det stærkt, og den næste store opgave blev Bryggeren, instrueret af Kaspar Rostrup for DR. Thomas Vinterbergs afgangsfilm fra Den Danske Filmskole, Drengen, Der Gik Baglæns, blev starten på et længere

 

samarbejde, som har fortsat gennem mange år, hos Nimbus Film. Endnu en spændende opgave var det at caste De Vilde Svaner og Snedronningen for JJ Film, hvor Hendes Majestæt Dronning Margrethe II skabte scenografien og kostumerne i tæt samarbejde med de 3 instruktører Ghita Nørby, Jesper W. Nielsen og Peter Flinth.

Igennem de sidste mange år har Metronome været en god, fast kunde. Opgaverne har været meget varierede – alt lige fra underholdning til tv-serier for børn: Hvem Vil Være Millionær, Masterchef Dommere og Masterchef Børn, Verdens Bedste Quiz – og Ultrahuset, Backstage, Sesame Street.

Udfordrende opgaver for Zentropa har bl. a. været Blekingegadebanden for Jacob Thuesen, Nyphomaniac for Lars von Trier og 1:1 for Annette K. Olesen.

Julekalendere og børneserier har altid haft en stor plads i mit hjerte – ‘Oscar og Josefine’ – og ‘Jesus og Josefine’ for Cosmo Film samt ‘Absalons Hemmelighed’ af Maya Ilsøe for DR.

DR’s børneserier har jeg castet en del af. Blandt andre – Julie, Mille og Danni i samarbejde med Poul Berg, og med serien Limbo fortsatte vi vores samarbejde. Pendlerkids castede jeg sammen med producent Wadt Thomsen og instruktøren Oliver Zahle – senest har jeg castet Panisk Påske sammen med instruktør/forfatter Nikolaj Peyk.

 

For DR har jeg castet mange børn i de populære søndagsserier – Nikolaj og Julie for Charlotte Sachs Bostrup, Krøniken for Charlotte Sieling, Forbrydelsen for Birger Larsen, Kristoffer Nyholm og Mikkel Serup.

Udover ovennævnte har jeg castet for Nordisk Film, ASA Film, SF Film, Final Cut, Blenkov&Schønnemann samt diverse reklamebureauer i Norden og Europa.

Tine Sætter-Lassen,

Jan 2015